Viljely

Jopa 150% tuotto-odotus metsästä

"Minulla sattui olemaan pihassa iso laho koivu, josta otin pakurit talteen. Myin ne ja sain hyvän hinnan."

Vesa Hovi

Miten pakuri kasvaa?

Pakurin sienirihmaston ja puun yhteisvaikutuksesta syntyy puun pintaan pakurikasvain. Pakurikasvaimia on käytetty vuosisatoja luonnonlääkinnässä.

Luonnossa pakurikasvaimet syntyvät oksanarpiin, pakkashalkeamiin tai muihin vauriokohtiin.

Pakurin viljelyssä pakurisieni istutetaan puuhun ymppäämällä, jolloin voidaan varmistaa pakurikasvaimen synty. 

Tärkeää tietoa viljelijöille

Kuinka pakuria viljellään?

Pakurin sienirihmaston ja puun yhteisvaikutuksesta syntyy puun pintaan pakurikasvain. Pakurikasvaimia on käytetty vuosisatoja luonnonlääkinnässä.

Luonnossa pakurikasvaimet syntyvät oksanarpiin, pakkashalkeamiin tai muihin vauriokohtiin.

Pakurin viljelyssä pakurisieni istutetaan puuhun ymppäämällä, jolloin voidaan varmistaa pakurikasvaimen synty.

Ymppäys

Puuhun porataan reikä, johon pakurisieni istutetaan. Pakurisienen istutusta kutsutaan ymppäykseksi.

Mihin puuhun pakurin voi ympätä?

Pakuriymppäykseen sopii n. 10-vuotias koivu, jonka läpimitta on 10–15 cm.

Pakuriympit tuotetaan laboratoriossamme. Pakuri on jalostettu puhtaaksi ja turvalliseksi. Olemme ainut pakuriymppejä valmistava yhtiö maailmassa.

Milloin pakuri tuottaa satoa?

Ensimmäinen sato on korjattavissa 5–6 vuoden jälkeen. Pakurikasvanto lohkotaan esimerkiksi kirveellä rungosta. Sopimuksen mukaan huolehdimme pakurin korjaamisesta tai metsänomistaja voi itse korjata sadon. Korjatut pakurit voit myydä kenelle tahansa markkinahintaan.

Pakuriymppi tuottaa pakuria jopa useamman sadon. Yhdellä ymppäyksellä voit saada useamman kiloa pakuria.

Halutessasi voit myydä sadon Suomen Pakurille.

Mitä puille tapahtuu pakurisadonkorjuun jälkeen?

Pakuri on sieni, joka lahottaa puun ymppäyksen läheltä. Pakurin viljelyyn käytetty puu kelpaa polttopuuksi. Puu tulee kaataa viimeisen sadon jälkeen pakurin tahattoman leviämisen välttämiseksi.

Pakurin tuotto-odotus

Pakurin markkinat ovat tällä hetkellä Aasiassa. Kysyntä on suurta, eikä luontaisesti kasvavaa pakuria saada kerättyä riittävästi.

Tällä hetkellä pakuria kerätään lähinnä Venäjällä. Ongelmana on pakurin huono itävyys luonnollisesti.

Itävyysongelma on ratkaistu Itä-Suomen yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen yhteisessä projektissa, jossa on kehitetty menetelmä pakurin viljelyyn. Menetelmän toimivuus on todistettu tieteellisesti.

Menetelmän kaupallistamiseen on perustettu Suomen Pakuri Oy, joka tarjoaa metsänomistajille palvelun pakurin viljelyyn.

Pakurin tuotto-odotus on suuri. Markkinat tarvitsevat enemmän pakuria kuin sitä saadaan kerätyksi. Pakurin viljely on vastaus.

Pakurista onkin tulossa Suomelle uusi vientituote.

Suomen Pakuri Oy

Mikkelintie 568, 45370 Valkeala
Sähköposti: info@suomenpakuri.fi
Puhelin: 0400 317 969

Pakurin käyttö

Pakuria käytetään luonnonlääkintään Aasiassa ja Venäjällä. Keski-Euroopassa ja Amerikassa pakurilla arvioidaan olevan suuri tulevaisuus.

Pakurin viljely

Pakuri istutetaan koivuihin. Ensimmäinen sato on korjattavissa 5–6 vuoden päästä. Pakurisieni voi tuottaa useita satoja. Vähintään satoja euroja.